Na het boek “Het Project Management Office” dat in 2009 verscheen is het lang stil geweest. Tot iemand mij uitdaagde om met een nieuwe boek te komen. Uit ervaring weet ik dat je dat niet zo maar even doet. Maar ik nam de uitdaging aan. En ik wilde het gelijk goed doen. De afgelopen tijd heb ik veel workshops gegeven over Lean en Agile en het leek me leuk om hier in verhaalvorm iets mee te doen.

Het resultaat is het boek “Lenig – Een verhaal over Lean en Agile’ geworden. Ik introduceer hierin Sanne die projectleider is bij een groot bedrijf. Aan de hand van allerlei belevenissen maak ik de Agile en Lean begrippen levend. Na ieder verhaal komt een verluchtiging in de vorm van een cartoon en een beknopte uitleg van de theorie.

Aan bod komen de volgende onderwerpen:
  • Kanban
  • Cost of Delay
  • WSJF
  • Theory of Constraints
  • Decentralised Decision Making

Het boekje bestellen kan op de speciaal daarvoor ingerichte site: https://lenig.eu